torsdag 13 februari 2014

Gå omkring och sola när man kan ligga still och bara njuta - Nej tack!


Nyss hemkommen från en resa på Gran Canaria med många olika känslosvallningar. Orsaken till resan var att vi skulle fira min far som fyllde 70 år. Resan började inte så bra. Flygplanet som vi skulle åka med vågade ej landa på Midlanda utan valde Arlanda istället. Så där satt vi på flygplatsen i flera timmar innan de tagit beslut om vad de skulle göra. Det blev att åka buss till Arlanda och sedan fick vi vänta där resten av natten och kom iväg 13 timmar senare än beräknat. Man var ganska mör efter en sömnlös natt när man till slut landade på Gran Canaria. Hela första dagen gick man mest i ett komastadie. Och man somnade ovaggat alldeles för tidigt. Så i praktiken så blev det två dygn som gick till spillo på resan som skulle vara i en vecka.

Jaja de fem återstående dagarna på resan blev i alla fall bra. Vi var tre generationer som firade min pappa. Kvällen till ära hamnade vi på en Tapasrestaurang. Det blev en intressant beställning av olika rätter. De rekommenderade att vi skulle ta in sex olika rätter och dela på. Men min söte far ville ha ”riktig mat”. Han förstod inte att allt var riktig mat. Han ville ju ha sin tallrik ifred. Slutade med att han inte ”ville vara med”. Det var en salig blandning av svengelska/spanskadiskussioner. Rena cirkusen var det innan vi fick in alla tallrikar och alla visste hur och vad de skulle äta. Det var nästan så att ”Sällskapsresan” låg i lä. Vi borde filmat hela tillställningen.

Vi bodde alla på olika lägenhetshotell så resten av kvällarna turades vi om att åka till varandras hotell och äta på respektive hotells restaurang. På vissa var det buffé. Och då äter man ju hur mycket som helst. Ja till saken hörde att vi även åt rejäla luncher. När en i sällskapet kände sig hungrig så kunde ju övriga inte bara sitta och titta på när den personen åt. Det slutade alltid med att att alla åt en rejäl lunch också.

På vårt hotell hade vi ju dessutom världens största frukostbuffé också. Nu gjorde vi ju lite annat än bara åt. Även om man inte kan tro det. Vi drack ju också. Men det går vi inte in på i detalj. Vi hann med en hel del timmar på stranden också mellan allt ätande och drickande.

På stranden var det inte riktigt som förr i tiden då alla låg still och solade. De flesta promenerade fram och tillbaka på den fem kilometer långa stranden. Rena lämmeltåget.

Med vårt matfosseri hade vi naturligtvis behövt haka på lämmeltåget. Men det hade nog behövts fler än fem dagar för att jag ens skulle vänja mig vid tanken. Lat som man är av naturen. Gå och sola när man kan ligga still och bara njuta. Nej tack!!!

Nu kunde vi ju inte umgås med släkten varenda minut. Utan den yngre generationen valde att  åka till ett stort vattenland och leka en dag. Då passade mellangenerationen (dit tillhörde jag och min sambo) på att åka till en park med massor av olika shower. En delfinshow samt tre shower med vilda fåglar. Bla örnar. Det var mäktigt att se och framför allt annorlunda.

Fem dagar gick naturligtvis lite väl fort. Men resebolaget och våra försäkringar kompenserade oss med många tusenlappar pga förseningen. Så innan vi ens packat ur resväskorna hade vi bokat en ny resa igen. Väldigt passande blev det också eftersom det var halva priset – Happy Hour på resorna just dessa beställningsdagar. Så nu är det bara att tvätta kläder och lägga tillbaka dem i resväskan igen, för om två månader bär det av igen. Och den här gången följer dotten med sambo med. De hade ej möjlighet att åka med på denna resan som var.

Snacka om att vi blivit drabbade av resdjävulen. Men avsevärt bättre än att bli drabbad av speldjävulen i alla fall. Då får man ju åtminstone valuta för pengarna med en del upplevelser att minnas. Tills dess får det bli pannkaka, dietnudlar och korv till middag.

Inga kommentarer: