lördag 12 september 2009

Skall vi lägga oss ner och dö eller tvätta pengar?

Då var det dags att skriva en krönika och naturligtvis har jag dragit på det till sista minuten. Hade inte en aning om vad jag skulle skriva om. Slängde dock ur mig frågan om någon hade något tips på ämne. Fick då veta att man på en arbetsplats i Åsele suttit och diskuterat om att pensionärerna alltid gick och storhandlade samtidigt när det arbetande folket hade tid. Speciellt när det var lunchdags när arbetarna hade bråttom. Hm… har faktiskt aldrig tänkt på det. Beror kanske på att jag inte tillhör dem som har lunch mellan 12-13 om dagarna. Jag jobbar ju natt. Tänker jag efter tillhör jag nog pensionärerna som sinkar er andra. Men tack vara att jag förhoppningsvis inte ser ut som en pensionär så retar ni övriga er inte på mig. Inte än i alla fall. Men jag är duktig på att storhandla.

Det var faktiskt ett intressant ämne, det måste jag erkänna. Någon politisk utredningsgrupp borde göra en undersökning. Vilken tid går pensionärerna och storhandlar? Det tål verkligen att tänka på. Sen får man väl införa besöksförbud för pensionärer under lunchtid om resultatet är för högt.

Strötittade på nyheterna och uppmärksammade att svininfluensan åter igen fått fokus. Detta efter att första dödsfallet skett i Sverige. Han som ringde och det konstaterades att han troligtvis hade svininfluensan men inte fick komma till vårdcentralen för han kunde smitta andra. Jaha så orsaken till att man ev skall dö i influensa är att man inte får uppsöka vårdinstanserna förrän det är för sent??? Stackars sjuksköterskor som skall sitta och ta emot dessa samtal. Hur skall de kunna bedöma vilka som skall dö i hemmet och vilka som skall få vård??

Vi fick idag veta att vi som jobbar inom äldreomsorgen kommer att erbjudas vaccination på arbetsplatsen. Det låter ju smidigt. Vi tillhör ju en av riskgrupperna som behöver hålla oss på benen. Problemet är dock att all handsprit är slut och ingen ny finns att köpa. Det verkar bli så att man i nödfall får ta med en flaska vodka och doppa händerna i… Ja kära anhöriga till alla boende. Vi vill inte längre ha ett paket kaffe som ”present” Vi behöver en flaska sprit eller rättare sagt dunkvis. När vi tömt systembolagets lager så är det hembränt som gäller. Då blir det kanske roligare att jobba också.

Busschaufförerna är oroliga, de som hanterar så mycket ”smutsiga” pengar. Ja vad händer om alla busschaufförer blir sjuka? Ja börjar man fundera i dessa banor så är det nog många serviceyrken som borde anses som riskgrupper. Det spelar ju ingen roll om vi vårdpersonal håller oss friska om majoriteten inte kommer till jobbet pga att det inte går några bussar.
Och bilen kan vi inte ta för bensinmacken är stängd pga sjukdom. Eller om de är någotsånär friska så är chaufförerna som fyller på bensintankarna sjuka så vi kan inte ens tanka med kort. Och tvätta pengar i sprit verkar omständigt… Busschaufförerna får ha gul rock, munskydd och plasthandskar så går det kanske bättre. Samt att de får använda pincett så du slipper ta i pengarna. DAGS ATT TRÄNA PINCETTGREPPET INFÖR PANDEMIN. Bör ske minst en kvart om dagen så ni blir fingerfärdiga.

Och de stackars hockeyspelarna som får spela utan publik… och de som spelar på ATG!!Oj vad snurrigt det blir när var och varannan kusk är sjuk så alla travlopp är ofullständiga. Förstår man då hur många rätt man egentligen fick? Känns kanske inte så nödvändigt i sammanhanget – man kan ju sitta hemma och tippa framför datorn. Men då måste man överföra pengar från sina bankkonton… om man nu har fått någon lön. De på löneavdelningen var ju sjuka och det blev aldrig någon lön insatt på kontot. Då kunde vi inte betala telefonräkningen så telefonen blev avstängd så då kan vi inte ringa till vårdcentralen – som vi ändå inte får besöka för att vi kanske är smittade.

Men då har vi en mobil att ringa på, men den behöver laddas och elen blev ju också avstängd så det gick ju inte heller.

Nä hörrni, det här verkar så fruktansvärt hopplöst att det nog är lika bra att man lägger sig ner och väntar på att dö. Dör man inte av svininfluensa kommer man ändå att frysa eller svälta ihjäl. Att reta sig på att alla pensionärerna och jag handlar mat på fel tider börjar nu kännas oväsentligt i sammanhanget. Vi kanske skall börja med att gå i ide tills vaccinet kommer. Väck mig då!!!

Inga kommentarer: