måndag 12 oktober 2009

Vad sägs om en julafton med Anna Anka?

Som en frisk fläkt kom hon – Anna Anka med sina åsikter och provocerade stora delar av det svenska folket. Hon lyckades t.o.m få den rutinerade Robert Ascberg att rodna när hon på sitt frispråkiga sätt diskuterade kvinnors underlivslukt. Komikern Henrik Schyffert fick frågan om han skulle kunna tänka sig att gifta sig med en sådan kvinna som Anna Anka. Han svarade att han inte kunde tänka sig att leva med någon som hade samma kvinnosyn som Usama bin Ladin. Hon anser nämligen att det är kvinnans skyldighet att behaga mannen. Om inte så får man skylla sig själv om mannen är otrogen. Hon tycker synd om de svenska männen, som får nöja sig med "oattraktiva" kvinnor. Hon menar att i Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Själv anser hon sig vara perfekt.

Samtidigt tycker hon även att svenska män inte vet hur man behandlar en kvinna. En kvinna behöver uppvaktning. Det är mannen som skall stå för ekonomin och betala allt. Svenska män är mesar som sysslar med blöjbyte och diskning. Jämlikhet förkastar hon totalt.

Nu har jag själv inte sett själva TV-serien som Anna Anka medverkar i – ”Svenska Hollywoodfruar” men det verkar dock som det ändå roar svenska folket. Det får nog gemene man att tänka till lite. Någon liten sanning kanske man upptäcker som man håller med om men inte vågar erkänna. Det finns ju en hel del oskrivna regler om vad som är lämpligt och inte. Inte får väl män tycka att kvinnan skall behaga mannen. Nä då blir det ramaskri.

Tro vad som händer om vi kvinnor säger att vi vill att männen skall behaga oss kvinnor. Om vi behagar varandra så blir det ju både rättvist och jämlikt. Då kan man ju undra vad som egentligen behagar? Menar man bara sex? Eller kan tex diskning ingå i behagningen?

I Anna Ankas lyxvärld är det ju lätt att säga att männen inte skall behöva diska. Det verkar ju hon inte heller göra. Hon har massor av anställda mexikanare som sköter disk och städning. Och inte behöver hon bråka på sin man om vem som skall klippa gräset. Det har hon ju trädgårdsmästare som gör. Dessutom är det ju de som får bannorna istället för mannen. Så i och med det är det ju lättare att behaga. Denna lyxvärld är så långt från den svenska verkligheten man kan komma.

Hade man en massa anställda som gjorde allt så skulle vi stackars utarbetade kvinnor i Sverige inte bli så ”förfallna”. Om vi nu är det? Kan vara värt att testa. Klä upp och fixa till er, gärna med lite sensuella inslag. Se sedan om det blev något resultat.

Hm… det kanske är tvärtom att det är männen som förfallit. Ni män kanske också skulle göra ett test. Börja ta hand om disken varje dag och ta med tvätthögen och strykbrädan framför TV:n istället för att ligga i soffan… och se sedan om det blev något resultat.

Om ovanstående gav resultat så var vi nog inte så jämlika som vi vill låtsas att vi är och då har ju Anna Anka rätt till viss del i sina åsikter.

Åter till Anna Anka. Är hon en dum blondin eller är hon rent av smart? Ja hon är i alla fall förvånad över all uppståndelse och irritation hon skapat. Hon tycker vi svenskar behöver ta allt med en nypa salt, och se det från humoristiska sidan och framför allt lära oss le. Själv skrattar hon hela vägen till banken… där hennes bankkonton ökar ännu mer pga. av allt ståhej. Det var verkligen ett lönsamt manus hon fick. Det kan löna sig att spela dum blondin. Det måste väl ändå anses vara smart.
Heter man dessutom Anka i efternamn och förknippas med Ankeborg så har man nog en gratisskjuts på vägen. Hon funderar nu även på att engagera sig politiskt. Så ÄNTLIGEN blir det lite liv i Kalle Anka partiet… På julafton kl 15 kommer hon som nytt inslag ”Anna Ankas julafton” - Så räkna inte med en julafton med lugn och ro. Tjuren Ferdinand som luktar på blommorna är ett minne blott. Ni kommer garanterat att bli upprörda och omskakade. Tänk om hon får för sig att introducera våra barn i en Barbievärld där utseendefixering är livet. Eller vill visa hur man behagar mannen i direktsändning på självaste julafton?

Inga kommentarer: