onsdag 12 november 2008

Förälskelse

Satt och lyssnade på ett radioprogram om olika relationer. Relationerna till grannar, vänner, barnen, hunden, arbetskamraterna och parrelationer. Ämnet intresserade mig och jag började googla och här kommer lite utvalda delar om främst förälskelsen

Naturligtvis är parrelationen ett intressant ämne efter att ha separerat och nu inlett en ny relation. Och förälskelsen... Visst är det härligt att få uppleva en förälskelse. Hur ofta får man uppleva det i sitt liv? Den här känslan av att vara "ett". Hos alla människor finns en längtan efter den stora kärleken, efter en kärleksrelation som helt och hållet ska tillfredsställa alla behov. Den längtan bär man ständigt inom sig. När man drabbas av en förälskelse kan det kännas som om man har blivit bönhörd.

Efter att man har varit tillsammans ett tag förändras känslorna. Då är det lätt att tro att man valde fel, att den rätta partnern egentligen finns någon annanstans. Någon har sagt att det är den näst bästa som blir bäst. Den bästa, perfekta, partnern finns egentligen bara som drömmar och ideal.När de passionerade känslorna börjar mattas av är det bra att stanna upp och ta reda på om förhållandet kan fördjupas till en hållbar kärleksrelation.

Någon klok människa skrev följande:

"Att svepas med av en förälskelse kräver inte särskilt mycket mognad eller vuxenhet. Det svåra är att kunna stå för sin kärlek, trots ambivalens, svårigheter och frestelser att fly till något lättare"

Inga kommentarer: